Stichting
Fokregistratie & Gezondheidsbeheer
voor alle Honden
More Website Templates @ TemplateMonster.com - March 12, 2012!

FGH Quality Approved certificaat (QA certificaat)

 

Stichting FGH steunt en begeleidt zowel de fokker als de pupkoper bij het aanschaffen van een gezonde pup.
Het "Quality Approved" certificaat geeft aan de pupkoper de zekerheid dat de fokker alles in het werk heeft gesteld om mooie, maar bovenal ook gezonde pups te fokken waar de nieuwe eigenaar nog jaren plezier van heeft.
Dit certificaat wordt uitgegeven aan pups van combinaties die door Stichting FGH goedgekeurd zijn. De combinaties worden voor zover mogelijk gecontroleerd op de vele erfelijke afwijkingen die nu bekend zijn (bron: www.rashondenwijzer.nl), waardoor met een zo hoog mogelijke zekerheid ervoor gezorgd wordt dat de pups uit deze combinatie vrij zijn van erfelijke aandoeningen.

100 % zekerheid is helaas niet mogelijk. Honden zijn immers levende wezens waarvan niet zomaar een onderdeel vervangen kan worden . Maar wanneer alle stappen om een zo gezond mogelijke pup te fokken door de fokker zijn genomen, is de kans dat een zieke pup wordt verkocht, maar zeer klein. Alle op dit certificaat genoemde gezondheidsonderzoeken en de bijbehorende koopovereenkomst worden bij Stichting FGH geregistreerd en vormen op deze manier de basis voor een stuk (juridische) zekerheid voor zowel de koper als de fokker.

Als toch blijkt dat een pup ziek wordt als gevolg van een aantoonbare erfelijke afwijking, dan regelt dit certificaat in combinatie met alle bijbehorende stukken en een koopovereenkomst (welke in opdracht van Stichting FGH is opgesteld door en juridisch vastgelegd bij Dier & Recht) dat de pupkoper en de fokker er samen uitkomen.